Een bijzonder jaar: wat doet het met toekomstige werk- en kantooromgevingen?

De foto's

Wat een bijzondere maanden hebben we achter de rug. Van het kantoorleven naar thuis werken en van vergaderen in fijne ruimtes met face-to-face contact naar vergaderen via het digitale scherm.

Maar wat doet Covid-19 met het kantoorleven en de werkplekken in de toekomst? Hoe kun je de 1,5 meter regel mogelijk maken op het kantoor? En welke plekken, ruimtes en/of faciliteiten zijn straks (nog) belangrijk(er)?

Denk bij het nemen van de maatregelen o.a. aan:

  • Voldoende afstand tussen bureaus
  • Looproutes en eenrichtingsverkeer
  • Heldere informatie voor bezoekers en medewerkers
  • Scheidingswanden
  • Veilige overleg en lunchruimtes
  • Hygiëne maatregelen

En besef dat kantoren steeds meer ontmoetingsplekken voor collega’s worden. Het worden plekken waar rekening wordt gehouden met de verschillende activiteiten, denk aan belruimtes, loungeplekken, concentratieruimtes, vergaderruimtes en brainstormruimtes. De ruimtes moeten veilig zijn, maar het moeten ook een fijne en prettige ruimtes zijn waar mensen elkaar graag ontmoeten en waar mensen fijn kunnen werken.

Wil je ook de werkomgeving 1,5 meter én toekomst proof maken? Denk dan naast de veiligheidseisen ook aan het creëren van beleving en een fijne sfeer, dit wordt namelijk steeds belangrijker. Er zijn tal van mogelijkheden, het hoeft niet altijd moeilijk te zijn, maak vooral slim gebruik van de ruimtes! Wij denken graag mee; van de eerste ideeën tot een ontwerp tot en met het leveren van de best passende producten.

Iedereen verdient een prettige én veilige werkomgeving!